Analize

VIDEO Sute de ucraineni şi-au luat rămas bun de la „Juice”, unul dintre cei mai carismatici piloţi ai Ucrainei, înmormântat la Kiev

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sute de ucraineni şi-au luat rămas bun marţi, la Kiev, de la pilotul Forţelor Aeriene Ucrainene Serghei Plişcikov, mai cunoscut sub numele de război „Juice”, care a murit departe de front, la 25 august, împreună cu alţi doi piloţi, când avionul lor s-a prăbuşit în regiunea Jîtomir, în vestul Ucrainei, transmite EFE, citată de Agerpres.

Ancheta oficială reţine trei scenarii drept cauza accidentului: o eroare de pilotaj, o eroare în pregătirea zborului de antrenament la care au participat cele trei victime sau o defecţiune tehnică.

Printre participanţii la ceremonie s-a numărat şi comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleşciuk, care i-a promovat postum la gradul de maior pe „Juice” şi de locotenent colonel pe cei doi camarazi de arme care au murit împreună cu el, Viacheslav Minka şi Serghi Prokazin.

 

Ceremonia a avut loc în Catedrala Învierii lui Hristos din Kiev, de rit greco-catolic, unde un grup de militari au purtat pe umeri sicriul lui ”Juice” acoperit cu drapelul ucrainean, în timp ce alţi membri ai Forţelor Aeriene îmbrăcaţi în salopetele lor caracteristice de culoare verde au expus fotografii ale acestui militar în vârstă de 30 de ani.

Familia, prietenii şi camarazii de arme au adus un omagiu memoriei unuia dintre cei mai cunoscuţi piloţi ai Ucrainei, care a fost intervievat de presa internaţională, el cerând cu acel prilej ca avioanele F-16 să fie livrate Kievului cât mai curând posibil, aminteşte EFE.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.