Analize

Viitorul UE fără Ucraina, Moldova și țările balcanice, imposibil de imaginat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Viitorul Uniunii Europene fără Ucraina, Moldova și țările balcanice în componența sa este imposibil de imaginat, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință comună de presă cu premierul spaniol, Pedro Sanchez.

”Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne uităm cum va fi UE în viitor. Putem să ne imaginăm Uniunea Europeană fără Ucraina, fără R. Moldova, fără Balcani, țări care ar fi sub influența Rusiei sau Chinei? Imposibil! Deci, direcția pe care trebuie să o urmăm este clară. Acum trebuie să ne gândim cum să facem ca Europa să fie întreagă, ca aceste țări să fie parte a UE. Acestea sunt decizii principiale pe care trebuie să le luăm” a declarat von der Leyen, citată de deschide.md.

Potrivit acesteia, UE trebuie să găsească răspunsuri la următoarele întrebări fundamentale: cum va arăta procesul decizional și utilizarea cofinanțării, cum vor fi modelate direcțiile de politică comune și care ar trebui să fie puterea pe care cetățenii Europei își doresc să o vadă. Toate aceste schimbări vor dura și ar trebui luate în considerare acum, a mai spus președinta Comisiei Europene.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.