Analize

We will meet again/ A fost al cincilea mesaj transmis de Regină în cei 68 de ani de domnie

2 minute necesare pentru a citi articolul

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a adresat duminică seară populației, în al cincilea discurs neprogramat susținut în cei 68 de ani de domnie. Cel mai longeviv monarh în viață și-a început cuvântarea televizată vorbind despre „un moment de întrerupere în viața țării noastre” și despre un moment tot mai ”provocator” care aduce națiunii sale ”durere, greutăți financiare și schimbări enorme”.

În mesajul înregistrat la Windsor Castle, Regina Elisabeta a povestit că acest discurs îi amintește de cel din 1940, atunci când, împreună cu sora sa, prințesa Margaret, a transmis primul său mesaj: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”, a spus Regina.

Regina Elisabeta a spus că provocarea combaterii coronavirusului este diferită de celelalte obstacole cu care Marea Britanie s-a confruntat înainte, pentru că acum există un obiectiv comun al întregii lumi:

„De această dată națiunile de pe glob își unesc forțele într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a mai spus Regina Elisabeta.

Regina a promis națiunii că vor urma ”zile mai bune” și a citat un vers din cântecul de război al Verei Lynn: We will meet again (Ne vom întâlni din nou). „Vom fi din nou cu prietenii; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou”, a transmis Regina Marii Britanii poporului său.

Regina a mai spus că acesta este un timp al compasiunii și că, odată cu această pandemie a coronavirusului, izolarea devine un moment în care fiecare trebuie să reflecteze la viața lui:

„Deși uneori izolarea de sine poate fi dificilă, mulți oameni de toate credințele descoperă că aceasta le oferă o ocazie de a încetini, a face pauză și a reflecta, în rugăciune sau meditație”, spune ea.

Urmărește mesajul integral al Reginei pe BBC.

Context

Cel mai longeviv monarh în viață, Regina Elisabeta a Marii Britanii a mai ținut anterior doar patru discursuri neprogramate, după cum urmează: în 1991, în timpul Primului Război al Golfului, în 1997, înaintea funeraliilor Prințesei Diana, în 2002, după moartea Reginei Mamă și în 2012, când a împlinit 60 de ani de domnie.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *