Analize

Zelenski cere NATO un ”mesaj clar” că Ucraina poate adera la organizația nord-atlantică după ce războiul cu Rusia se va încheia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Volodimir Zelenski cere NATO un mesaj clar că Ucraina poate adera la organizația nord-atlantică atunci când războiul cu Rusia se va încheia, transmite Sky News.

În cadrul unei conferințe de presă, el a declarat: „Înțelegem că nu putem fi membru al NATO în timpul războiului, dar trebuie să fim siguri că după război vom fi.

„Acesta este semnalul pe care vrem să îl transmitem – că după război Ucraina va fi membră a NATO”.

Anterior, de Ziua Constituției Ucrainei, el a declarat în Parlament că liderii mondiali ar trebui să nu se mai gândească la reacția Moscovei atunci când iau decizii cu privire la Ucraina.

De asemenea, președintele ucrainean și-a exprimat speranța că Kievul va primi garanții de securitate care să ajute la protejarea țării până când va fi acceptată ca membru al alianței militare occidentale.

Ucraina dorește să adere cât mai curând posibil, dar alianța este divizată în ceea ce privește rapiditatea cu care ar trebui făcut acest pas.

Guvernele occidentale, inclusiv SUA și Germania, se tem că acest lucru ar putea duce alianța mai aproape de intrarea într-un război activ cu Rusia.

Moscova consideră de mult timp că extinderea NATO în Europa de Est este o dovadă a ostilității occidentale.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *