Anchete

Au descoperit o hală în care se asamblau clandestin elicoptere. Peste zece aparate de zbor, produse după modelul rusesc „Ka26”, urmau să fie exportate în spațiul Comunității Statelor Independente

1 minute necesare pentru a citi articolul

Mai multe elicoptere asamblate într-o hală, în condiții clandestine, au fost descoperite în Republica Moldova, în urma unor percheziții care au vizat un grup infracțional organizat.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, împreună cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP din Repulblica Moldova au informat printr-un comunicat că investigațiile s-au derulat pe parcursul mai multor luni.

Au fost efectuate percheziții, marți, într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, la hala în care au fost descoperite elicopeterele, dar și la domiciliile persoanelor implicate, a transmis poliția.

„Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere Ka 26, erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI), formată din mai multe foste republici federale ale Uniunii Sovietice. Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii afacerii ilegale, sunt locuitori ai regiunii transnistrene”, se precizează în comunicatul de presă transmis de poliție.

Sursa Foto: Poliția Moldova

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *