Anchete

Contează că restul au rămas

1 minute necesare pentru a citi articolul

Şase asistente şi infirmiere de la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad şi-au dat demisia din funcţie, după ce spitalul a fost desemnat de Ministerul Sănătăţii unitate suport pentru pacienţi COVID-19, transmite Agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean, dr. Angelica Gramaticu, a declarat presei că important în acest moment este faptul că în spital au rămas 970 de angajaţi care îşi vor face datoria.

„Nu trebuie subliniat faptul că au plecat şase oameni, ci că restul au rămas”, a precizat, miercuri, Angelica Gramaticu.

Conform reprezentanţilor Spitalului Bârlad, cele şase salariate erau aproape de vârsta de pensionare şi au ales să plece mai devreme din activitate prin demisie.

Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad a fost desemnat în cursul săptămânii trecute unitate suport COVID-19. Imediat după acest anunţ, pacienţii din unitatea medicală au fost externaţi sau direcţionaţi către Spitalul Judeţean Vaslui, iar conducerea spitalului a lansat public un apel către cei care doresc să susţină financiar unitatea medicală.

„Suntem cu toţii la război în cadrul pandemiei COVID-19! Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” a fost desemnat spital COVID-19. Suntem hotărâţi să ducem această luptă, dar nu putem fără ajutorul dumneavoastră! Avem la dispoziţie doar şapte ventilatoare, 13 monitoare funcţii vitale şi echipamente de protecţie insuficiente. Mesajul nostru are scopul solidarităţii! Avem nevoie de voi ca să putem ajuta şi să putem face faţă acestei încercări! (…) Este momentul să arătăm că suntem oameni şi că putem fi aproape şi de la distanţă! Vom sta în prima linie alături şi împreună cu dumneavoastră!”, au transmis medicii.

În ultimele zile spitalul a primit atât sume de bani din partea unor persoane fizice sau juridice, cât şi donaţii constând în echipamente sanitare de protecţie.

La începutul săptămânii, în unitatea medicală a ajuns şi un aparat de testare pentru COVID-19, donat de un om de afaceri.

sursa foto: Pexels.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *