Anchete

Continuăm să căutăm o soluţie consensuală

1 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că discuţiile în coaliţia guvernamentală privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie vor continua până la găsirea unei soluţii consensuale cu privire la acest subiect.

„Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile politice sunt hotărâte să desfiinţeze secţia specială. Urmează să cădem asupra unei formule consensuale cu privire la forma în care desfiinţăm SIIJ. (…) Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea secţiei speciale”, a spus Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

El a adăugat că nu s-a discutat despre varianta ordonanţei de urgenţă sau a asumării răspunderii pe acest subiect.

„S-au căutat formule. Continuă discuţiile. (…) Există acea diferenţă dată de un amendament care este formulat de UDMR”, a menţionat Orban.

Reamintim că UDMR vrea ca atribuțiile SIIJ să fie preluate de o secție specială din Parchetul general, soluție respinsă vehement de USR, care a spus chiar că s-ar putea ajunge la o rupere a coaliției.

Foto: SIIJ, reprezentată de procuroarea Adina Florea, e sursă majoră de tensiuni în coaliție (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *