Anchete

Cu o zi înainte de alegerile din Republica Moldova, Curtea Supremă de Justiție admite recursul Comisiei Electorale și păstrează 41 de secții de vot pentru Transnistria

1 minute necesare pentru a citi articolul

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul depus de Comisia Electorală Centrală (CEC) împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău privind reducerea numărului de secții de vot în regiunea transnistreană. Magistrații Înaltei Curți au respins demersul Platformei Demnitate și Adevăr, scrie Agora.md.

Curtea de Apel Chișinău stabilise ca pentru cetățenii din stânga Nistrului să fie deschise 12 secții de votare în loc de 41, așa cum a dispus Comisia Electorală Centrală.

Hotărârea este definitivă și irevocabilă.

Câteva sute de persoane, nemulțumite de decizia Curții de Apel Chișinău de a reduce numărul secțiilor de vot din Transnistria au protestat vineri în fața Curții Supreme de Justiție, la chemarea liderului socialist Igor Dodon, relatează site-urile de știri din Republica Moldova. La protest participă mai mulți reprezentanți ai PSRM, deputatul Bogdan Țîrdea afirmând: „Astăzi am venit cu steaguri, mâine vom veni cu furci”

Socialistul Igor Dodon a venit la Curtea Supremă și le-a spus participanților că astfel de proteste ar putea avea loc zilnic „dacă nu va fi luată o decizie corectă”.

Sursa foto: Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova / Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *