Anchete

DOCUMENT Ministrul Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează. El cere reprogramarea pentru săptămâna viitoare

2 minute necesare pentru a citi articolul

Mjnistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut marți amânarea moțiunii simple care îl vizează și care ar fi trebuit dezbătută marți de la 11.30. El a cerut reprogramarea pentru săptămâna viitoare, arătând că are un program încărcat legat de Schengen.

Bode a cerut reprogramarea printr-un document trimis marți dimineață Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Reamintim că deputații aveau în program dezbaterea şi votarea moţiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusă săptămâna trecută de 55 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei.

Prin moţiunea intitulată „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, semnatarii cer ca acesta să plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei, iar „cea mai mare reuşită” a mandatului său este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri”.

„După aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai îndoieşte nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar când nu se preocupă de interesele de partid, domnul Bode se îngrijeşte de interesele infractorilor, ale clienţilor politici şi ale prietenilor şefului său direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel când ai pus în fruntea MAI un om care, pe când era ministru al Transporturilor, a dovedit că nu dă doi bani pe lege? Sau aţi uitat episodul maşinii ministrului care, depăşind pe linie continuă, pe un pod, a provocat un accident în urma căruia au fost rănite două persoane?”, se arată în moţiune.

Semnatarii afirmă că „cea mai mare reuşită” a ministrului Bode este „licitaţia cu dedicaţie pentru achiziţia a 600 de BMW-uri de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”. „Eficienţa ministrului Bode s-a văzut când l-a ajutat pe prietenul preşedintelui Iohannis să vândă Poliţiei Române 600 de BMW-uri ‘de numai 32.000 de euro, fără TVA’. Evident, printr-o licitaţie aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câştige cine trebuie”, susţin iniţiatorii moţiunii.

Potrivit deputaţilor USR şi de la Forţa Dreptei, Lucian Bode a înregistrat un eşec şi în ceea ce priveşte implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *