Anchete

Este dezamăgitor că a fost eliminată această posibilitate și ne întoarcem la pix și hârtie, dar a fost decizia Guvernului / Cine este firma care a dezvoltat platforma de unde pot fi descărcate documentele

1 minute necesare pentru a citi articolul

Firma de avocatură RTPR susține că declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de angajator, necesare pentru deplasare, au prevăzut în varianta și posibilitatea de a aplica o semnătură prin platforma online, fără a necesita printare, scanare sau fotografiere și astfel era foarte utilă.

”Este dezamăgitor că a fost eliminată această posibilitate și ne întoarcem la pix și hârtie, dar a fost decizia Guvernului. Autoritățile au dreptul de a restrânge și mai mult circulația persoanelor, pentru a preveni răspândirea virusului. Deciziile însă trebuie să fie clare și transparente. Precizările GCS din comunicatul de presă nu fac decât să producă confuzie și să crească birocrația”, se arată într-un punct de vedere transmis redacției G4Media.ro de firma de avocatură RTPR.

Firma susține că ajutat ajutat pro bono firma Binovate cu consultanță juridică pentru dezvoltarea platformei https://formular.sts.ro/

Potrivit economica.net, SCA (RTPR) este deținut exclusiv de cei 6 parteneri români – Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea și Alina Stăvaru.

Grupul de comunicare strategică a anunțat că ”formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, a mai precizat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Cine este IT Binovate Labs

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *