Anchete

Ministerul de Externe face demersuri pentru românii arestatați la Dublin, acuzați de spălare de bani

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, că a întreprins demersuri pentru obținerea unor informații suplimentare cu privire la identitatea și situația juridică a românilor arestați la Dublin. MAE precizează că misiunea diplomatică nu a fost notificată de autoritățile locale în acest sens. Nici cetățenii români nu au solicitat, la nivelul ambasadei, asistență consulară.

„Reprezentanții misiunii diplomatice mențin situația în atenție, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune și în funcție de solicitări”, a transmis MAE.

În urmă cu trei zile, patru cetățeni români au fost arestați la Dublin, în urma perchezițiilor efectuate de Garda, într-un caz de spălare de bani, de aproximativ 1,5 milioane de euro

Garda a transmis că banii murdari ar proveni din încasări din diferite infracțiuni precum fraude informatice, prostituție organizată și furturi. Ofițerii Garda vorbitori de limba română au ajutat Biroul Național de Crime Economice Garda (GNECB) în operațiunea masivă de percheziții, care a avut loc miercuri dimineața în mai multe zone ale Dublinului.

Au fost identificate firme false înființate de o organizație criminală și un număr mare de conturi bancare înființate pe nume false. Se prespune că prin aceste conturi s-au spălat circa 1,5 milioane de euro.

Sursa Foto: dublinlive.ie

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *