Anchete

Moral, nu există nicio problemă. Formal, am acționat cu bună-credință

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ciprian Ion Preda, președintele Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), for responsabil cu dezvoltarea culturii eticii și integrității în universități, a avut în anul universitar 2018/2019 calitatea de titular la două instituții românești de învățământ superior, lucru ce contravine Legii educației naționale, arată un document al Ministerului Educației, realizat în urma unui control la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Contactat de Edupedu.ro, Ciprian Ion Preda a apreciat că, “moral, nu există niciun fel de problemă”, având în vedere că în acel an era suspendat la una dintre universități și a luat un singur salariu. “Formal, am acționat cu absolut bună credință”.

Consiliul de Etică şi Management Universitar (CEMU) este un organism consultativ al Ministerului Educației, a cărui misiune este aceea de a “dezvolta cultura eticii şi integrităţii în universităţile din România şi de a determina şi sprijini universităţile să elaboreze şi să pună în practică, în mod organizat, transparent şi eficient, politicile de etică şi de integritate universitară, în conformitate cu prevederile legale”.

În martie a.c., Ministerul Educației a trimis o echipă de control la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați (UDJG/UGAL), în urma mai multor nereguli semnalate acolo. Luna aceasta a fost adoptat raportul comisiei de control, document consultat de Edupedu.ro, ce precizează că au fost analizate și chestiuni legate de angajarea, în cadrul acestei universități, a lui Ciprian Ion Preda, actualul președinte CEMU.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *