Anchete

O femeie cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că persoana care va deschide lista PNL-PSD la alegerile europarlamentare va fi o femeie “cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”.

Chiar dacă sunt, cu siguranță, mulți cărora asta li se pare un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România. Este un pas concret pentru un viitor în care egalitatea de gen și de șanse să nu mai fie deziderate, ci realități!”, a spus Ciolacu, la Gala CONAF – ”Women in Economy”.

În discursul său, premierul a citat un studiu recent realizat în România care arată că firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații. “E drept au cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă față de companiile deținute în totalitate de bărbați. Din punctul meu de vedere și am să vorbesc și cu domnul ministru Boloș, ANAF-ul nu are ce să caute la aceste companii”, a comentat el. 

De asemena, el a precizat că, de acum, la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanții mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%. “Mi se pare corect ca, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbații, să aibă și drept de reprezentare egal!”.

 Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.