Anchete

Patru persoane implicate în incidentele cu poliţiştii, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

2 minute necesare pentru a citi articolul

UPDATE: Patru persoane din municipiul Hunedoara au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, duminică, din partea unei instanţe de judecată, fiind acuzate de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentelor produse sâmbătă după-amiază într-un cartier din oraş, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Știrea inițială: Patru persoane, ce au fost implicate în violenţele de stradă din municipiul Hunedoara, în urma cărora asupra echipajelor de poliţie s-a aruncat cu pietre şi obiecte contondente, au fost reţinute, duminică, de poliţişti şi vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Patru dintre bărbaţii conduşi ieri (sâmbătă n.red.) la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost reţinuţi preventiv. Aceştia urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu, citat de Agerpres.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, însă ancheta referitoare la acest aspect este în desfăşurare.

„Ancheta va continua în acest caz, în vederea luării de măsuri legale faţă de toţi cei implicaţi. În urma analizării imaginilor video urmează a fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea ordonanţelor militare faţă de toţi cei care nu şi-au justificat prezenţa la locul incidentului”, a precizat Niţu.

Nouă persoane au fost conduse la audieri după ce poliţiştii au fost atacaţi cu pietre de mai multe persoane, sâmbătă după-amiaza, într-un cartier din municipiul Hunedoara, două maşini ale poliţiei fiind avariate de o parte dintre cei prezenţi în zonă.

Incidentul de la Hunedoara s-a produs după ce, în timpul unui raid efectuat de poliţişti, pe tema respectării ordonanţelor militare, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulţi locuitori din zonă s-au manifestat violent la adresa forţelor de ordine.

Pe imaginile distribuite pe reţelele de socializare se observă cum poliţiştilor li se adresează cuvinte jignitoare. De asemenea, un bărbat loveşte cu cotul în geamul unei maşini de poliţie care are oglinda laterală smulsă.

Pentru restabilirea calmului, în zonă au intervenit poliţişti, jandarmi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS). Toate persoanele din acea zonă s-au retras în locuinţe, sâmbătă seara, şi situaţia a revenit la normal.

Dispozitive de ordine publică, constituite din poliţişti şi jandarmi, sunt prezente, în continuare, duminică, în zonă, fără să mai fie constatate încălcării ale legii, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *