Anchete

Premieră: SUA deschid la București o Unitate de Investigații Criminale Transfrontaliere. Miza

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul Ciucă discută în ședința de miercuri un memorandum care prevede deschiderea în premieră în România a unei unități americane de investigații criminale transfrontaliere, potrivit agendei executivului.

România va fi reprezentată de Ministerul Afacerilor Interne, iar SUA – de mai multe agenții de investigații precum Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări și Vamă, Agenția de Investigații de Securitate Internă.

Scopul viitoarei Unități de Investigații Criminale Transfrontaliere (UICT) îl constituie strângerea de probe, schimb de informații și facilitarea urmăririi penale a grupărilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal american, potrivit memorandumului citat. Unitatea ar urma să faciliteze schimbul de informații și derularea investigațiilor bilaterale pentru infracțiuni care au legătură cu România, SUA și, din perspectiva regională, cu celelalte state pentru care este acreditat atașatul Departamentului de Securitate Internă al SUA, care își are reședința la București.

Cele mai importante activități criminale care vor fi documentate la București de investigatorii americani sunt traficul de droguri, traficul de persoane, fraudele financiare și economice, migrația ilegală a cetățenilor români la frontiera de Sud cu Mexicul, respectiv la Nord cu Canada.

G4Media a scris în mod repetat de activitatea în creștere a unor bande de infractori români în SUA, dar și de numărul mare de migranți ilegali români care intră în SUA.

Obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizațiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acționează în vederea arestării și incriminării infractorilor, se mai arată în memorandumul inițiat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Actul oficial mai arată că unitatea de la București va fi un HUB în cadrul căruia va putea fi monitorizată întreaga regiune sud-est europeană.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *