Anchete

Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată într-un dosar de corupție, invitat pe scenă la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa președintelui Curții de Justiție a UE

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un episod controversat s-a petrecut vineri la Iași, în timpul ceremoniei la care de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa lui Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene.

La ceremonia organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, condusă de rectorul Tudorel Toader, primarul Mihai Chirica (PNL), trimis în judecată într-un dosar de corupție, a fost invitat pe scenă și i-a înmânat profesorului belgian titlul de cetățean de onoare al orașului.

Amfitrionul ceremoniei a fost Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în guvernele PSD din epoca Liviu Dragnea.

Procurorii DNA Iași l-au trimis în judecată în aprilie 2022 pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, într-un dosar de corupție. Chirica e acuzat că, alături de alți funcționari din primărie, au permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația.

Alături de Chirica au mai fost trimiși în judecată fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, Anca Brândușescu – arhitecta șefă a Iașului și firma Flux SRL.

În 2021, primarul Mihai Chirica fusese trimis în judecată într-un alt dosar pentru infracțiunea de abuz în serviciu, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Doi ani mai târziu, în ianuarie 2023, magistrații de la Judecătoria Bârlad au oprit procesul penal în cazul dosarului „Skoda”, fiind invocată prescripția răspunderii penale, conform deciziei Curții Constituționale din 2022.

Vezi aici imagini de la ceremonia de vineri (min. 30 și 40 de secunde):

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *