Anchete

Șase medici din județul Constanța au intrat în izolare, după ce un localnic suspect de COVID-19 a intrat plin de sânge în spital și i-a scuipat

2 minute necesare pentru a citi articolul

Șase medici din județul Constanța au intrat în izolare, după ce un localnic beat, suspect de COVID-19, a intrat în spital și i-a scuipat. Bărbatul se afla în izolare la domiciliu de unde a fugit, s-a accidentat și a intrat în spital plin de sânge, amenințând, jignind și scuipând medicii.

Șase cadre medicale au intrat în autoizolare până la sosirea rezultatelor testelor de coronavirus. Managerul instituției, Andrei Bogdan Zidaru, a transmis că va cere autorităților ca unitatea medicală să fie păzită de polițiști sau militari pentru ca medicii, asistentele și infirmierele să nu fie puși în pericol.

Bărbatul pierduse atât de mult sânge din cauza accidentării pe care o suferise încât medicii au fost nevoiți să intervină încă de pe treptele spitalului pentru a-l stabiliza.

Mesajul managerului Spitalului Orășenesc din Hârșova:

”Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute, cum este cea pe care o vom relata in cele ce urmeaza. Individul din imagine, aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul in cauza a trebuit sa fie stabilizat pe treptele spitalului, intrucat a fost imposibil sa fie tratat in alta parte, acesta pierzand mult sange si fiind intr-o stare critica. Rezultatul? 6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19). Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor. Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul si tactul de care dau dovada zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun. Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati.

De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. Stim ca va este greu, mai ales in aceasta perioada de criza. Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi. Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere. In cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei”, a scris managerul Andrei Bogdan Zidaru, luni seară, pe Facebook.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *