Anchete

Șefa secției de psihiatrie a Spitalului Județean Pitești a fost reținută. Ea e acuzată că a luat mită de 147 de ori în doar patru luni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a reținut-o pentru 24 de ore pe şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, urmărită penal luare de mită şi dare de mită, potrivit unui comunicat al parchetului. Ea e acuzată că ar fi luat mită cu valoarea cuprinsă între 50 de lei și 600 de lei de la 147 de pacienți.

Procurorii au pus sub controlul judiciar un asistent medical şi un registrator medical din spital, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

Procurorii susțin că în perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit în biroul din incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul spitalylyi, de la pacienţi sau rude ale acestora, diferite sume de bani în bancnote de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri.

Procurorii susțin că șefa secției împărțea mita cu alte cadre medicale.

Procurorii cer arestarea preventivă a șefei secției de psihiatrie pentru 30 de zile.

Angajații din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș şi din cadrul Structurii centrale a aceleiaşi Direcţii, au desfășurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.