Anchete

Suntem ferm convinși că dacă atitudinea și comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de poliție, acesta ar fi fost demult cercetat, condamnat și dat afara din Poliție

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sindicatul Europol critică reacția ministrului Lucian Bode în cazul comisarului şef Christian Ciocan, împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI.

După apariția informației privind amendarea lui Cicoan cu 6000 de lei pentru șapte fapte,  printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis, la volanul unei mașini care nu avea asigurare și cu ITP expirat, Bode a transmis doar faptul că a solicitat „efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte și pentru o informare corectă a opiniei publice”.

„Cea mai mare problemă a ministrului Bode se pare că nu e comportamentul și atitudinea suburbană a comisarului șef Ciocan la adresa polițiștilor care au aplicat legea, aflat în subordinea sa directă în cadrul MAI, ci faptul că aceste imagini au ajuns în spațiul public. E ca și cum victima unui viol este întrebată întâi cât de scurtă era fusta pe care o purta și abia apoi despre trauma prin care a trecut”, au reacționat reprezentanții Europol pe contul de facebook.

Sindicaliștii îl acuză pe ministrul Bode de dublă măsură, avertizând că acesta demonstrează, în continuare, că în Ministerul Afacerilor de Interne dreptatea se împarte după poziție și funcție.

„(…) Suntem ferm convinși că dacă atitudinea și comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de poliție, acesta ar fi fost demult cercetat, condamnat și dat afara din Poliție. Să nu uitam că în cazul de la Buzău, ministrul Bode nu a avut nevoie nici de verificări, nici de un raport din partea Poliției Române pentru a stabili el că “polițiștii nu au acționat corect”.

Și pentru că ministrul Bode se întreabă de ce un sindicat se implică într-o astfel de chestiune, înțelegem că el a fost obișnuit doar cu lideri sindicali obedienți și slugarnici sau care se autointitulează sindicaliști, așa cum s-a autointitulat și Ciocan, însă Sindicatul Europol, precum a acționat în fiecare situație, va continua să ia atitudine și să își apere polițiștii care aplică legea și ajung să fie pedepsiți pentru asta. Au trecut patru zile de la acest incident, iar fiecare oră care trece fără ca ministrul Bode să sancționeze acest derapaj al comisarului șef Ciocan sub pretextul unor verificări, ne determină să credem că asemenea comportamente sunt tolerate și încurajate la nivelul MAI”, au transmis reprezentanții Europol.

Reamintim că Ciocan a fost surprins încălcând legea prin 7 fapte care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.  „Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea. Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului”, au informat reprezentanții Europol.

Sursa Foto: Facebook/Christian Ciocan

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *