Anchete

Trafic de oameni „în fiecare sat și orășel”, potrivit poliției. 99% din femeile sunt românce forțate să se prostitueze, mutate mereu prin mai multe apartamente, case, hoteluri, prin toată țara

2 minute necesare pentru a citi articolul

„Traficul de oameni este o afacere mare, mare, și e în fiecare sat, în fiecare orășel, în fiecare suburbie. Se face fățiș”, a declarat detectivul șef comisar Colm Noonan pentru publicația irlandeză ECHOLIVE, citată de Rador. Dovezile traficului cu oameni pot fi văzute pretutindeni în Irlanda, a declarat șeful Biroului Serviciilor de Protecție al Poliției Naționale.

„Traficul de oameni este o afacere mare, mare, și e în fiecare sat, în fiecare orășel, în fiecare suburbie. Se face fățiș”, a declarat detectivul șef comisar Colm Noonan.

Noonan este șeful Biroului Serviciilor de Protecție al Poliției Naționale și anterior a servit în Dublin, în Templemore și Anglesea Street, și în calitate de comisar în Midleton și Gurranabraher.

Într-un interviu acordat pentru The Echo, Noonan, originar din Fermoy, a vorbit despre munca Biroului de combatere a traficului cu oameni.

„Noi avem singura anchetă privind traficul cu oameni și singura unitate de coordonare a Poliției Naționale”, a declarat Noonan.

„E o unitate operativă și iese în teren să depisteze și să investigheze bandele de crimă organizată care aduc oameni în Irlanda fie pentru a le exploata munca, fie pentru exploatare sexuală sau [alte] scopuri infracționale, și pentru exploatarea organelor. Viețile le sunt controlate, li se confiscă pașaportul, le sunt controlate conturile bancare, nu au libertate de deplasare, nu au nici o cale de scăpare. Dar în spatele tuturor acestora se află niște angajatori”, a declarat el.

Noonan a afirmat că nu există nici o îndoială că există firme irlandeze care au angajați traficați din Europa de Est și de mai departe pentru a le fi exploatată munca.

„Legat de această situație [mai] este munca unității de investigare a prostituției organizate, care lucrează pentru a încerca să identifice deținătorii de bordeluri, bandele care aduc aici femei, predominant din Europa de Est; 99% din femeile care vin aici sunt românce, iar ele sunt mutate mereu prin mai multe apartamente, case, hoteluri, prin toată țara și prin tot Regatul Unit și Irlanda de Nord pentru a se prostitua și apoi sunt iarăși mutate.” Noonan a declarat că Biroul colaborează strâns cu poliția română.

„România e extrem de săracă, cu un număr enorm de sate mici, iar fetele pur și simplu dispar. Poți găsi în România sate în care 80% din fete și din tinere sunt dispărute, iar ele au fost traficate pentru exploatare sexuală.”

Noonan a declarat că la oricare moment dat în Irlanda sunt aproximativ 800 de femei care se prostituează, iar victimele traficului cu oameni în scopul exploatării sexuale nu au nici un fel de control asupra vieții lor, fiind efectiv sclavi moderni.

„Există bande de crimă organizată care fac trafic și aduc aici femei și închiriază case și mută femeile mereu prin ele și le iau banii și le obligă să trăiască în condiții șocante, și pe deasupra mai vor ca ele să facă sex cu opt, nouă, 10, 12 bărbați pe zi”, a declarat el. (Traducere: Andrei Suba)

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *