ArticoleCoronavirus

1 Mai, data țintă pentru ridicarea restricțiilor prevăzute pentru limitarea epidemiei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Administraţia preşedintelui american Donald Trump și-a propus ca în din data de 1 mai să relaxeze restricțiile impuse pentru limitarea epidemiei de Covid-19, transmite Reuters, citându-l pe șeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente, Stephen Hahn. Oficialul american a precizat, totuși, că e devreme să spună dacă acestă țintă va putea fi respectată.

„Vedem lumina de la capătul tunelului. Siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate”, a declarat Hahn pe ABC. „Curba nu doar că s-a aplatizat, e un declin foarte clar, începe să dea înapoi. Ulterior ne putem gândi cum putem ţine (virusul) la distanţă şi să prevenim un reviriment”, a comentat pentru CNN şi dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a reluat dezbaterea privind o redeschidere neîntârziată a economiei după ce un grafic realizat de o influentă universitate a redus previziunile de mortalitate la 60.000 până la 4 august, de la minim 100.000, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, relatează Reuters.

Americanii din majoritatea statelor SUA şi-au petrecut duminica Paştelui catolic în izolare, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ indica peste 20.500 de decese asociate cu noul coronavirus şi peste o jumătate de milion de contaminări.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *