ArticoleCoronavirus

596 de noi decese în spitale. Bilanţul total al victimelor depăşeşte 16.000

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul britanic a anunţat duminică 596 de noi decese în spitalele cu pacienţi afectaţi de noul tip de coronavirus, un bilanţ care ajunge la mai mult de 16.000 de victime în total din cauza virusului, potrivit AFP, preluată de News.ro.

În total, 16.060 de persoane au murit din cauza Covid-19 în spital şi 120.067 au fost testate pozitiv cu virusul, adică 5.850 în plus faţă de ziua precedentă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind doar decesele din spitale, o metodă criticată căci ea nu ţine cont de decesele din centrele de îngrijire sau de la domiciliu.

Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni izolarea impusă la 23 martie.

Premierul Boris Johnson, 55 de ani, diagnosticat cu Covid-19 şi externat acum o săptămână, „se reface” la Chequers, reşedinţa de la ţară a şefilor de guvern britanic, şi transmite instrucţiuni ministerelor, a explicat ministrul Michael Gove, duminică, pentru Sky News.

Guvernul lui Johnson este criticat pentru că a întârziat să ia măsurile contra pandemiei şi să mărească numărul de teste şi echipamente pentru cadrele medicale aflate în prima linie contra maladiei.

Sursa foto: Dowing Street 10

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *