Articole

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate tezele de doctorat din instituție după ce jurnalista a câștigat definitiv un proces privind liberul acces la informații de interes public, anunță aceasta

2 minute necesare pentru a citi articolul

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate tezele de doctorat din instituție după ce jurnalista a câștigat definitiv un proces privind liberul acces la informații de interes public, a anunțat aceasta, joi, pe Facebook. Emilia Șercan nu este la prima inițiativă de acest gen, jurnalista câștigând mai multe procese în instanță în care a cerut să nu îi fie restricționat accesul la informații de interes public în temeiul Legii 544/2001:

Vezi și videoreportajul InspiRO: ”Oameni care inspiră România: Emilia Șercan”

  • ”Academia de Poliție, jalnica fabrică de plagiate a Ministerului de Interne, trebuie să îmi pună acum la dispoziție copii după toate referatele tezelor de doctorat susținute în instituție”, a transmis jurnalista în mesajul de pe Facebook.

Emilia Șercan a amintit că a câștigat un proces identic cu Serviciul Român de Informații de unde mai are de primit alte referate:

  • Dosarul, care s-a încheiat azi cu victorie în instanță, a fost deschis în februarie 2021. A trebuit să aștept, deci, trei ani ca să se ajungă la acest verdict. Speța e una cât se poate de simplă și demonstrează, o dată în plus, că baletul instituțiilor publice, plătite din bani publici, care refuză să răspundă la solicitările de informații, nu ține în instanță. Academia de Poliție a refuzat să îmi pună la dispoziție copii după toate referatele depuse de profesorii evaluatori din comisiile de susținere a doctoratelor pentru toate tezele susținute în instituție. (…) Academia de Poliție, jalnica fabrică de plagiate a Ministerului de Interne, trebuie să îmi pună acum la dispoziție copii după toate referatele tezelor de doctorat susținute în instituție. PS. Profit de acest mesaj să le aduc aminte celor de la Academia SRI că mai trebuie să îmi dea și ei niște referate în urma unui proces identic, pierdut acum doi ani. Trimiteți-mi de bună voie referatele ca să nu fiu nevoită să vă trimit, din nou, notificări!”, e parte din mesajul jurnalistei pe Facebook.

Emilia Șercan a fost și unul dintre oamenii care au fost intervievați în seria de video-reportaje InspiRO, desfășurată de G4Media și Inquam Photos, cu oameni care, prin acțiunilor lor, sunt sursă de inspirație în societate. Vezi interviul aici. 

 Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.