Articole

Acord politic european pentru revizuirea regulemantului privind rețelele transeuropene în domeniul energiei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miniştrii care au participat, vineri, la reuniunea Consiliului de Energie de la Luxemburg au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E), a scris pe Facebook ministrul român al Energiei, Virgil Popescu.

El a explicat că Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor în infrastructura energetică transfrontalieră iar din perspectiva României textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale.

„Am participat astăzi, 11 iunie, la reuniunea Consiliului Energie de la Luxemburg. Agenda ministerială a cuprins o serie de puncte foarte importante pentru România:
Am ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E). Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor in infrastructura energetică transfrontalieră. Din perspectiva României, textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale. Blending-ul reprezintă o etapă importantă pentru stimularea producţiei de hidrogen şi dezvoltării unei pieţe competitive a hidrogenului în UE”, a subliniat Virgil Popescu.

Potrivit ministrului român al Energiei, textul acordului politic sprijină proiectele de infrastructură care leagă reţelele energetice ale UE cu state terţe.

„Din perspectiva României, interconectările energetice cu Republica Moldova reprezintă o prioritate şi salutăm faptul că acestea pot fi eligibile pentru finanţare europeană”, a precizat Popescu.

Sursa Foto: Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *