Articole

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, propunerea PNL pentru Ministerul Dezvoltării (surse)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, ar urma să fie propunerea PNL pentru Ministerul Dezvoltării, conform surselor politice consultate de G4Media. Pentru același minister au mai fost vehiculate numele lui Gheorghe Falcă, Florin Roman, Robert Sighiartău sau Raluca Turcan.

Ministerul Dezvoltării este portofoliul care a provocat tensiuni în coaliția de guvernare, între PNL și UDMR, Kelemen Hunor anunțând în mai multe rânduri că nu renunță la Dezvoltare pentru alte ministere.

Ministerul Dezvoltării este o miză importantă în perspectiva celor patru rânduri de alegeri din 2024, dat fiind că această instituție gestionează proiectele primăriilor și consiliilor județene, finanțate de la bugetul de stat. Detalii, aici. 

Adrian Veștea, cel care ar urma să fie propus la conducerea ministerului cu cea mai mare miză în prisma alegerilor din 2024 este și președintele Uniunii Consiliilor Județene din România, organizația care reunește toți șefii de județ din țară și interesele politico-admninistrative ale acestora în teritoriu.

Numele lui Veștea este legat de construcția Aeroportului Brașov, primul construit în România de la zero după 1989.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.