Articole

Adunarea Naţională franceză a votat în favoarea acordului de securitate dintre Paris şi Kiev

1 minute necesare pentru a citi articolul

Adunarea Naţională franceză (camera inferioară a parlamentului) a acordat marţi seara un sprijin larg acordului de securitate dintre Paris şi Kiev, în pofida abţinerii extremei drepte şi a opoziţiei stângii radicale şi a comuniştilor, în cadrul unui vot simbolic, transmite Agerpres.

După îndelungi dezbateri, 372 de deputaţi au votat pentru şi 99 împotrivă, a anunţat la finalul votului preşedinta Adunării Naţionale, Yaël Braun-Pivet.
 
Ajutorul pentru Ucraina a devenit una din temele campaniei electorale, cu trei luni înaintea alegerilor europarlamentare, în special după ieşirile publice ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care nu exclude trimiterea de trupe la sol şi nu doreşte să fie pusă ”nicio limită” în sprijinul acordat Kievului.

Textul supus votului este acordul de securitate franco-ucrainean din 16 februarie. Încheiat pentru o perioadă de 10 ani, el include o consolidare a cooperării militare, în particular în domeniile artileriei şi apărării aeriene.

În 2024, Parisul promite să furnizeze ”sprijin suplimentar de până la trei miliarde de euro”, o finanţare ce ar putea provoca întrebări din partea opoziţiei, în contextul în care guvernul tocmai a anunţat tăieri bugetare în politicile naţionale.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.