Articole

Am avea nevoie de 10 milioane de măști de protecție, care să ajungă populației, astfel încât deplasarea să se facă în siguranță, începând de vineri

1 minute necesare pentru a citi articolul

România ar avea nevoie de circa 10 milioane de măşti de protecţie care să ajungă la populaţie astfel încât, începând de vineri, deplasarea să se facă în siguranţă, dar că Guvernul, apreciază președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

„De mâine  (15 mai – n.red) este dat liber la circulaţie, nu mă refer numai la circulaţia vehiculelor, ci şi la circulaţia persoanelor. Dar este portul măştii obligatoriu. Ne-a anunţat cumva Guvernul câte milioane de măşti are în stoc? Pentru că în mod normal, pe zi, cred că trebuie cam 10 milioane de măşti care să ajungă la populaţie, în aşa fel încât deplasarea să se facă în siguranţă (…). Nu cred că toată lumea îşi poate procura o mască cu 5 lei. Vreau să spun că nu poţi să îţi cumperi numai o mască, trebuie să-ţi cumperi mai multe. Nu toată lumea are această posibilitate financiară. Ce se va întâmpla? Cum se va proceda? Oamenii vor trebui să se împrumute”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că că Guvernul, „în loc să se ocupe de aceste lucruri strict necesare, are cu totul şi cu totul alte preocupări”:

„Guvernul a anunţat de peste 15 zile că starea de urgenţă va înceta, dar vedem că are cu totul şi cu totul alte preocupări. Vor să facă demonstraţii de forţă, pe cârca parlamentului, cred că au preocuparea majoră de a-şi pune în tot felul de posturi bine remunerate rudele şi prietenii politici, clientela politică să fie servită cu contracte grase pe bani publici (…)”.

Sursa Foto:  Inquam Photos/ Octav Ganea (Calin Popescu Tariceanu)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *