Articole

„Am fost prin țară, jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare”/ Producătorii anunță că un kilogram de porc ar putea ajunge și la 60 de lei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că prețul cotletului de porc este 18 lei, iar al jambonului 19 lei în galantarele pe care le-a văzut în vizitele prin țară.

Daea a înaintat aceste prețuri în contextul în care, la finalul lunii octombrie, producătorii anunțau că prețul la carnea de porc se va dubla și un kilogram ar putea ajunge și la 60 de lei în preajma sărbătorilor:

  • „Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri (…) Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a transmis, la finalul lui octombrie, că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană. O lună mai târziu de la această declarație, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară, conform Economica.net care anunță că România are cea mai scumpă carne de porc de când există statistici europene pe acest subiect, adică din 2015. În plus, este cea mai scumpă carne de porc din UE, mai arată sursa citată.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *