Articole

Am respectat indicațiile Sfântului Scaun, ale episcopilor noștri și ale autorităților din România

1 minute necesare pentru a citi articolul

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice București, părintele Francisc Doboș, a postat pe Facebook un ”cuvânt pentru romano-catolici”, în contextul protocolului semnat între Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, și ministrul de interne, Marcel Vela, prin care credincioșilor li se perite să meargă la Biserică pentru a primi Paștile.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, și ministrul de Interne, Marcel Vela, au semnat marți un acord prin care credincioșilor ortodocși li se acordă drepturi speciale pentru sărbătorile de Paști. Textul integral al acordului a fost făcut public de Patriarhie printr-un comunicat.

”Cuvânt pentru romano-catolici: am celebrat Învierea din morți a lui Cristos exact așa cum a făcut-o Papa Francisc.
Am respectat indicațiile Sf. Scaun, ale episcopilor noștri și ale autorităților din România”, se arată în postarea părintelui Doboș, care nu este însoțită de alte comentarii.

Credincioșii romano-catolici au celerbrat Învierea săptămâna trecută, însă restricțiile au fost menținute iar credincioșii nu au mers la biserică. Însuși președintele Klaus Iohannis a făcut apel la rămânerea în casă.

Șeful statului a spus în urmă cu o săptămână ce va face de Paştele catolic: ”O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen”, a spus şeful statului. Klaus Iohannis a continuat: „Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga”.

Citește și

DOCUMENT Textul integral al acordului semnat de Patriarhul Daniel și ministrul Vela care permite credincioșilor ortodocși sub 65 de ani să iasă din casă vineri și sâmbătă ca să ia Paștile

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *