Articole

Amendă de 100.000 lei pentru rafinăria Petrobrazi după eliberarea de pulberi în atmosferă / Incidentul s-a produs în 28 septembrie, din cauza căderii de tensiune din staţia electrică

1 minute necesare pentru a citi articolul

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova în urma controlului efectuat după avaria care a avut loc săptămâna trecută şi care a dus la eliberarea de pulberi în atmosferă, anunță Agerpres.

Conform datelor publicate, joi, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat rafinăriei de la Brazi o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei.

„În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferică. Totodată s-au dispus şi măsuri cu termene de realizare în vederea conformării cu legislaţia de mediu privind emisiile industriale”, arată sursa citată.

În data de 28 septembrie, Garda de Mediu informa că s-a produs o avarie la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112.

Conform sursei citate, din primele informaţii obţinute de la faţa locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului, astfel că s-a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur, ceea ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice.

„În procesul de repornire a instalaţiei tehnologice de cracare catalitică, în urma unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi”, preciza Garda de Mediu.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *