Articoledacia miovenirenault

Angajații companiei Renault, de la fabrica Flins de lângă Paris, sunt sfătuiți de sindicaliști să nu revină la muncă înainte de 11 mai. Grupul auto îi recheamă pe oameni în fabrică din 28 aprilie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Grupul auto Renault a anunţat că va relua producţia la trei fabrici din Franţa, la un nivel limitat, din 28 aprilie. Un grup sindicalist (SUD), care-i reprezintă pe angajaţii Renault de la fabrica Flins, de lângă Paris, le-a cerut oamenilor să nu revină la muncă înainte de 11 mai, apreciind că este prea riscant pentru sănătatea lor – transmite Reuters, conform Agerpres.

Uzina din Flins, înfiinţată în 1952, produce modelele Zoe şi Micra, iar la 31 decembrie 2018 avea aproximativ 2.640 de angajaţi, conform site-ului Renault.

În martie, compania Renault a închis cele 12 uzine din Franţa, unde lucrează 18.000 de angajaţi, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Un purtător de cuvânt al producătorului auto francez a informat că reluarea producţiei „va fi foarte graduală”, şi strict în linie cu cerinţele de sănătate stabilite de autorităţi. Mai multe unităţi vor fi redeschise în următoarele săptămâni, a precizat purtătorul de cuvânt.

Şi activităţile de producţie la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate parţial, începând de marţi, 21 aprilie, pe bază de voluntariat, urmând ca, din data de 4 mai, să fie reluate activităţile în cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în departamentul Presaj, a anunţat Grupul Renault România.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Mair, a anunţat că operatorul aerian Air France va primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare de şapte miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari), pentru a evita o criză de numerar în contextul actual al crizei provocate de pandemie. De asemenea, a adăugat Bruno Le Maire, statul francez, care deţine 15% din Renault, pregăteşte împrumuturi de aproximativ cinci miliarde de euro pentru producătorul auto.

Sursa Foto: Pexels.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *