Articole

Aproape trei sferturi dintre români cumpără deliberat produse contrafăcute

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un studiul realizat de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), care a analizat atitudinea consumatorilor față de produsele contrafăcute, arată că 72% dintre români cumpără deliberat produse ilegale. Este țara cu cea mai mare proporție din Uniunea Europeană. Doar 9% dintre consumatorii maghiari procedează în aceeași manieră. În Danemarca și Olanda proporția se ridică la 26%, iar în Bulgaria la 31%, informează agenția MTI, citată de Rador.

Analiza mai arată că la nivelul UE, 83% dintre respondenți au declarat că înțeleg foarte bine sau bine conceptul de proprietate intelectuală. Cu toate acestea, gradul de înțelegere variază semnificativ de la o țară la alta, Ungaria și Portugalia fiind pe primul loc, cu 92-92%, față de 49% în Danemarca și 47% în Suedia.

În ceea ce privește conținutul ilegal de pe internet, doar 24% dintre danezi au declarat că este acceptabilă obținerea ilegală de conținut de pe internet pentru uz personal, în comparație cu 58% dintre slovaci și 56% dintre sloveni. În rândul respondenților ungari, procentul este de 54%.

Potrivit sondajului, 12% dintre europeni au urmărit anul trecut emisiunile sportive exclusiv din surse ilegale. În Ungaria, proporția a fost de numai 6%, în timp ce în Grecia și Bulgaria 20-21% dintre fanii sportului au ales canale ilegale.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.