Articole

Asociaţia Secţiei de Neonatologie de la Sibiu a strâns 90% din suma necesară pentru un monitor complex pentru prematuri și mai are nevoie de 10.000 de lei

2 minute necesare pentru a citi articolul

Asociaţia Baby Care din Secţia Clinică de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a reuşit să strângă, în cadrul primei gale umanitare, 90% din cei 100.000 de lei necesari achiziţionării unui monitor complex de semne vitale, ceea ce ar însemna o dotare în premieră pentru pacienţii prematuri de la Sibiu, informează un comunicat de presă remis Agerpres.

Şeful Secţiei Clinice de Neonatologie şi preşedintele Asociaţiei Baby Care, medicul Livia Ognean, face apel pentru strângerea sumei de de aproximativ 10.000 de lei, cât mai este necesar pentru achiziţia monitorului.

„În cadrul Galei s-a reuşit strângerea a 89.100 lei din cei 100.000 lei necesari pentru achiziţionarea mult-doritului monitor complex de semne vitale. Visul nostru e la un mic pas de realizare. Cei ce doresc mai pot contribui cu donaţii direct în contul Asociaţiei Baby Care Sibiu, cont deschis la BRD, Filiala Gară: RON: RO 50BRDE330SV17320573300”, a explicat medicul Livia Ognean.

Monitorul dorit de medicii neonatologi de la Sibiu poate să monitorizeze frecvenţa respiratorie şi cardiacă, saturaţia în oxigen din sânge, activitatea electrică a creierului şi concentraţia de oxigen din creier.

„Pentru îngrijirea în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor bolnavi şi a prematurilor e nevoie de aparate, de echipamente performante, moderne. Visul nostru este să avem mereu cele mai bune astfel de echipamente iar Gala Caritabilă din acest an, prima organizată în beneficiul piticilor noştri, a avut ca scop obţinerea fondurilor necesare achiziţionării unui monitor complex care permite nu doar monitorizarea semnelor vitale – frecvenţa respiratorie şi cardiacă, saturaţia în oxigen din sânge – ci şi monitorizarea activităţii electrice a creierului şi a concentraţiei de oxigen existente la nivelul creierului. Aceste variabile sunt extrem de importante la prematuri şi nou-născuţii bolnavi pentru că ne permit să evaluăm mai bine impactul bolii şi al tratamentelor asupra creierului, un organ încă în plină dezvoltare nu numai la prematuri ci şi la nou-născuţii la termen, permiţându-ne să optimizăm prognosticul acestor copii atât pe termen scurt cât şi pe termen lung”, a declarat medicul Livia Ognean.

Gala caritabilă a avut loc în 25 noiembrie şi aici s-au licitat diverse obiecte şi s-au făcut donaţii, sumele fiind centralizate în acest timp, iar luni au fost date publicităţii sumele primite.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *