Articole

Asociația VeDemJust anunță că va dona 270 de mii de viziere spitalelor din România

2 minute necesare pentru a citi articolul

24 de tone de material plastic necesar pentru confecționarea a peste 250 de mii de viziere au fost achiziționate și urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare, anunță reprezentanții Asociației VeDemJust într-o postare pe Facebook. Suma totală, peste 40 de mii de euro, va fi achitată din donații, până în prezent fiind strânși aproape 15 mii de euro. Între timp, asociația a distribuit peste 10 mii de viziere personalului medical din 34 de localități.

Comunicatul integral al Asociației:

”Asociația VeDemJust are bucuria de a vă anunța încheierea tranzacției pentru achiziționarea a 24 tone de material plastic destinat confecționării a 270.000 de viziere ce vor fi livrate gratuit unităților medicale din România.

Așa cum am comunicat în data de 25 martie 2020, organizația noastră a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra materie primă, aceasta fiind aproape epuizată pe piața internă.

Ca urmare, a identificat un furnizor extern, a comunicat datele tehnice conform opiniei antreprenorilor implicați în procesul de prelucrare și astăzi a încheiat înțelegerea cu producătorul.

În momentul de față materialul (PET A incolor, grosime 0.5 mm) este în proces de debitare, urmând ca luni, 6 aprilie 2020, să fie încărcat într-un mijloc de transport tip TIR.

Prețul facturat pentru cele 24 de bobine a câte o tonă fiecare este de 40.320 euro, la care se adaugă TVA. Materialul va ajunge pentru confecționarea a cel puțin 270.000 de viziere.

Asociația VeDem Just va achita această sumă numai din contribuția susținătorilor. Până în prezent au făcut donații aproape 370 de persoane fizice și juridice și s-au strâns aproximativ 15.000 euro.

Între timp asociația a achiziționat cantități mai mici de material plastic de la diverși furnizori din România pe care le-a distribuit antreprenorilor din diverse județe: Alba, Arad, Bacău, Sibiu. Aceștia au produs viziere pe care membrii VeDemJust le-au distribuit în mod gratuit medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, ambulanțierilor, personalului SMURD, cabinetele medicilor de familie, farmaciștilor.

Astfel în doar 10 zile, asociația a reușit să implice 12 centre de prelucrarea a materialului plastic, 45 de voluntari și a distribuit un număr de 10.500 viziere pentru personalul din următoarele localități: Cluj-Napoca, Oradea, Constanța, Pitești, Câmpulung Muscel, Sibiu, Vatra-Dornei, Siret, Arad, Alba-Iulia, Aiud, Câmpeni, Bacău, București, Drobeta Turnu Severin, Dej, Bicaz, Turda, Huedin, Câmpia Turzii, Bistrița, Comănești, Bicaz, Petroșani, Abrud, Mioveni, Pitești, Mediaș, Sibiu, Caracal, Sighet, Deva, Vulcan, Roman și Lupeni.

Asociația mulțumește tuturor donatorilor și anunță distribuitorii locali că de luni se va stabili modul de lucru pentru colaborarea ce se va face săptămâna viitoare.

AJUTĂ-NE SĂ ÎI AJUTĂM!”

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Inquam Photos, Liviu Albei

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *