Articole

Au fost stabilite măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu coronavirus în unităţile de învăţământ, anunță Grupul de Comunicare Strategică

1 minute necesare pentru a citi articolul

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, sâmbătă, că au fost stabilite măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 în unităţile de învăţământ. Măsurile au fost decise printr-un ordin comun, emis de Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii şi este valabil pentru toate structurile aflate în subordonarea MEC, transmite Agerpres.ro.

Măsuri pentru organizarea activităţii în actualul context epidemiologic prevăd că accesul în instituţii trebuie organizat astfel încât să existe o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Accesul este interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3 grade Celsius, suprafeţele expuse vor fi dezinfectate şi se vor evita aglomerările de persoane.

În perioada desfăşurării activităţilor de pregătire pentru elevii din clasele terminale şi în perioada organizării examenelor naţionale şi de certificare şi calificare, activitatea de pregătire se va organiza pe grupe formate din cel mult 10 elevi, pauzele vor fi de 10 minute la fiecare oră, timp în care încăperile vor fi aerisite, iar programul organizat astfel încât, simultan, să nu se întâlnească mai mult de două grupe de elevi.

„Înainte de începerea activităţii, spaţiile vor fi dezinfectate cu substanţe biocide, pe bază de clor sau alcool, activitate urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puţin 30 de minute; accesul în interiorul unităţii de învăţământ preuniversitar se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii – temperatură care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius – şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii”, se arată în comunicat.

sursa foto: Pixabay.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *