Articole

Autoarea volumului „Mănâncă, roagă-te, iubește” a amânat lansarea următoarei sale cărți după ce cititorii ucraineni au criticat faptul că acțiunea se petrece în Rusia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Elizabeth Gilbert, autoarea cărții de memorii „Mănâncă, roagă-te, iubește” din 2006, a declarat luni că viitorul său roman nu va fi lansat așa cum era programat, după ce a primit reacții negative din partea fanilor ucraineni din cauza faptului că acțiunea cărții se petrece în Rusia, scrie Semafor.

Săptămâna trecută, Gilbert a anunțat că următoarea sa carte va fi The Snow Forest, care este plasată în mijlocul Siberiei în anii 1900 și urmărește un grup de oameni care decid să se retragă din societate pentru a rezista guvernului sovietic și a proteja natura de industrializare.

Cartea ar fi urmat să fie lansată în februarie 2024, în jurul aniversării a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

În weekend, peste 500 de persoane au acordat o stea cărții pe platforma de recenzii de carte Goodreads. Mulți dintre ei au declarat că sunt ucraineni și erau îngrijorați că această carte ar pune Rusia într-o lumină favorabilă, într-un moment în care țara este acuzată de comiterea de crime de război.

„Am primit o revărsare enormă, masivă de reacții și răspunsuri din partea cititorilor mei ucraineni care își exprimă furia, tristețea, dezamăgirea și durerea cu privire la faptul că aș alege să lansez în lume o carte în acest moment… care se petrece în Rusia”, a declarat Gilbert luni într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Ea a spus că retrage cartea din calendarul de publicare și se orientează către alte proiecte.

„Nu este momentul ca această carte să fie publicată”, a spus ea.

 Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.