ArticoleCoronavirus

Belgia va prezenta vineri un plan de ridicare a restricțiilor/ Planul va fi însoțit de o serie de condiții

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul Belgian va prezenta, vineri, un plan de ridicare a restricțiilor menite să oprească răspândirea coronavirusului, a anunțat premierul Sophie Wilmès.

Ea a declarat într-un interviu publicat duminică de Le Soir că vor fi adoptate măsuri ”pas cu pas” de ridicare a restricțiilor, dar că ele ar putea fi reinstaurate dacă virusul va continua să se răspândească.

”Vineri vom prezenta un plan în care vom spune cum vom repornni, și vom spune care sunt pașii următori”, a declarat premierul Belgiei. ”Acest plan va fi însoțit de o serie întreagă de condiții”.

Wilmès a mai sugerat că Belgia că rata mare a mortalității raportată în țară este supraestimată din cauza deceselor contabilizate în căminele de bătrâni, care sunt adăugate la numărul total al deceselor provocate de COVID – 19, chiar dacă nu au fost confirmate prin testare.

Guvernul belgian a anunțat săptămâna trecută că prelungește restricțiile până pe data de 3 mai, menținând restricțiile cu excepția unor mici schimbări pentru a face ”situația mai ușor de suportat”.

Sursa: Politico.eu

Citește și

De ce numărul deceselor puse pe seama coronavirusului din Belgia este atât de mare: O problemă la sistemul de raportare sau transparență dusă la extrem?

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *