Articole

bijuterii din lapte matern și cordon ombilical / “Laptele matern nu are importanţă dacă este proaspăt, poate fi şi de peste 6 luni”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Câteva linguri de lapte matern, o bucată de cordon ombilical sau o şuviţă de păr se pot transforma într-o bijuterie unică susține un inginer chimist din Iași care a dezvoltat o afacere din asta, relatează Ziarul de Iași.

În 2020, în timpul pandemiei, Andreea Fotică îşi alăpta cu greu cel de-al doilea copil, când a descoperit că poate îmbina emoţiile maternităţii şi profesia într-o nouă pasiune care avea să transforme, cu ajutorul soţului ei, într-o afacere de tip Întreprindere Individuală. Cei doi au înregistrat marca “Milk&Memories bijuterii cu lapte matern Iaşi” şi au început să producă bijuterii cu lapte.

“Laptele matern nu are importanţă dacă este proaspăt, poate fi şi de peste 6 luni, sunt necesari între 5 – 20 ml (2- 5 linguri) în funcţie de bijuteria dorită(…) Cordonul ombilical trebuie să fie uscat, de cel puţin 2 săptămâni(…). Şuviţa de păr este de preferat să fie de la botez/tăierea de moţ(…)” – acestea sunt câteva indicaţii pe care le oferă Andreea Fotică, pe siteul bijuteriiculaptematern.ro, clientelor pregătite să-şi încastreze amintirea maternităţii în bijuterii unicat.

Timpul de execuţie al unei bijuterii cu lapte matern este de regulă între 3-6 săptămâni, explică cei doi antreprenori în magazinul pe care şi l-au deschis online. Iar procesul de creaţie începe odată ce laptele matern intră în etapa de conservare, “pentru care e nevoie de aproximativ o săptămână de uscare, timp în care se comandă baza din aur sau argint (în cazul în care nu se afla în stoc), apoi se discută ultimele detalii legate de model”. U

rmătoarea etapă este cea în care laptele matern, solidificat, este încorporat în răşină. „Şi aici e nevoie de multe zile de uscare completă, pentru a nu afecta luciul”, le avertizează pe clientele mămici cei doi de la Milk&Memories.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *