Articole

Blocarea numirii lui Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului și Ordonanța semnată de Ciolacu care-i conferă lui Marian Neacșu atribuții sporite

1 minute necesare pentru a citi articolul

Conducerea PNL se reunește luni dimineața pentru a gestiona primele probleme apărute în relația cu PSD, după ce Guvernul Ciolacu a fost învestit în funcție, informează sursele G4Media.

Reamintim, PSD a refuzat să-l numească în funcția de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean, cel care a a condus Cancelaria fostului premier Nicolae Ciucă, clujeanul susținut politic atât de Emil Boc cât și de Gheorghe Flutur.

Liberalii au confirmat pentru G4Media că întâmpină probleme cu oamenii lui Ciolacu și că nu au un răspuns clar legat de faptul că Abrudean nu a fost numit încă în funcție. De asemenea, liberalii îi reproșează lui Ciolacu adoptarea Ordonanței care-i oferă vicepremierului Marian Neacșu atribuții sporite în Secretariatul Guvernului și inclusiv la Ministerul Finanțelor.

Contactat de G4Media, Mircea Abrudean a spus că e vorba, în primul rând, de interesele PNL. El a precizat că atâta timp cât nu a fost nimeni altcineva numit pe poziția care i-a fost promisă, sunt încă șanse ca funcția să-i revină lui. „Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus Abrudean.

Conform informațiilor G4Media, o parte dintre prim-vicepreședinții PNL se întâlnesc cu președintele Nicolae Ciucă luni dimineața, pentru a conveni asupra unei strategii. În cazul în care Marcel Ciolacu nu va ține cont de doleanțele liberalilor: „prietenia se  rupe. Avem dezlegare să începem atacul”, amenință liberalii conform surselor G4Media.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.