ArticoleCoronavirus

Bucătăria Parlamentului European va găti 1000 de mese pe zi pentru personalul din sănătate din Bruxelles și pentru oamenii străzii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Parlamentul European a anunțat, miercuri, că a decis, în semn de solidaritate și în acord cu autoritățile din Bruxelles,  să pună la dispoziție părți din clădire persoanelor fără adăpost  și celor mai vulnerabile categorii sociale în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus.

”În plus, bucătăria Parlamentului va produce peste 1000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiași dar și personalului din sănătate pentru a-i ajuta să-și facă treaba. Suntem alături de cei care suferă, de cei care muncesc fără oprire în spitalele noastre, de oraș și de locuitorii din Bruxelles, din Strasbourg și din Luxembourg, care azi au nevoie de ajutorul nostru. Forța Europei stă în puterea ei de a fi solidară”, a declarat, miercuri, președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli.

Context

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a anunțat, marți, într-o postare pe Twitter, că a pus la dispoziția autorităților din Franța sediul PE din Strasbourg pentru depistarea cazurilor de infectare cu coronavirus.

”În cooperare cu autoritățile franceze, am pus la dispoziție sediul @Europarl_FR la Strasbourg pentru a fi transformat într-un centru de screening și consultare # COVID19. Dorim să fim alături de orașul nostru gazdă și de cetățenii săi în aceste momente dificile”, a scris Sassoli pe Twitter.

Pe data de 2 aprilie, Parlamentul European a pus la dispoziția autorităților belgiene spații pentru tratarea pacienților cu coronavirus în timpul epidemiei. Autoritățile din Bruxelles ar urma să utilizeze 100 de mașini din flota Parlamentului, a declarat săptămâna trecută președintele PE.

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *