Articole

Când e cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete ieftine de avion, potrivit Google Flights

2 minute necesare pentru a citi articolul

Google lansează o nouă funcție pentru a le spune călătorilor când să prindă cele mai ieftine bilete de avion, scrie Forbes.

Companiile de rezervări de bilete fac mereu previziuni cu privire la cel mai bun moment pentru a cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Prin prelucrarea datelor istorice, acestea pot vedea tipare și pot face previziuni, dar există întotdeauna fluctuații de la an la an. Când Google a analizat datele din primele șapte luni ale acestui an, a constatat că majoritatea tendințelor din 2022 s-au transpus în 2023, cu două excepții notabile.

Când vine vorba de rezervarea zborurilor pentru următorul sezon de Crăciun, prețurile medii vor fi cele mai mici cu 71 de zile înainte de plecare, comparativ cu proiecția de anul trecut, conform căreia tarifele vor fi cele mai mici cu doar 22 de zile înainte de decolare. Așadar, potrivit Google, momentul optim pentru a rezerva un zbor pentru weekendul de dinaintea Crăciunului 2023 este în primele zile ale lunii noiembrie.

Această schimbare uriașă de șapte săptămâni este de fapt o corecție de curs, explică James Byers, manager de produs pentru Google Flights. Predicția de anul trecut s-a bazat pe date care includeau anul 2020, ceea ce, retrospectiv, „nu a fost cel mai bun indicator a ceea ce ne putem aștepta în viitor”, spune Byers. Astfel, pentru acest an, echipa sa a exclus anul 2020 din setul de date.

Pentru călătoriile cu plecare de pe aeroporturile din SUA între 20 decembrie 2023 și 5 ianuarie 2024, cea mai căutată destinație pe Google Flights este Cancun, Mexic. Principalele destinații din SUA sunt în principal locuri cu vreme caldă: Miami și Fort Lauderdale, New York, San Juan, Honolulu, Orlando și Los Angeles.

Cealaltă mare diferență pe care Google a identificat-o pentru restul anului 2023 față de anul trecut se referă la zborurile către Europa. Sfatul de a rezerva din timp rămâne valabil, deoarece tarifele aeriene transatlantice tind să fie cele mai mici cu 72 de zile sau mai mult înainte de plecare. Dar Google spune că nu mai există un punct dulce în care prețurile scad înainte de a reveni la creștere. „Observăm acum că prețurile nu mai tind să scadă în niciun moment înainte de plecare și că, în general, vor crește după aproximativ 10 săptămâni de la decolare”, spune Byers. „În mod interesant, această schimbare pare să fie rezultatul încorporării celor mai recente date până la 31 iulie 2023 în setul de informații din acest an.”

Pentru călătorii care se gândesc la o călătorie în Europa în perioada sărbătorilor din acest an, cele mai căutate destinații pe Google Flights sunt favoritele perene, Londra și Paris.

Pentru călătorii care preferă să stea liniștiți și să fie anunțați atunci când tarifele aeriene scad, instrumentul de urmărire a prețurilor de la Google va trimite o alertă prin e-mail atunci când tarifele aeriene scad semnificativ. Puteți configura urmărirea pentru date specifice sau puteți activa urmărirea „oricăror date” pentru a primi e-mailuri despre scăderile de preț în următoarele trei până la șase luni.

Și pentru cei care nu sunt predispuși la risc și care doresc un lucru sigur? Unele rezultate ale căutărilor Google Flight sunt acum însoțite de o insignă de garanție a prețului, ceea ce înseamnă că Google este atât de sigur că tariful afișat nu va scădea înainte de plecare, încât va rambursa diferența dacă prețul scade. Clienții vor primi rambursarea prin GooglePay.

 

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.