Articole

Casa Albă avertizează Coreea de Nord că va plăti un preţ pentru orice livrare de arme către Rusia în războiul purtat cu Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Phenianul va plăti un preţ pentru orice livrare de arme către Rusia în războiul declanşat de aceasta contra Ucrainei, a avertizat marţi Casa Albă, informează Yonhap conform Agerpres.

”Acest lucru nu ar trimite o imagine bună a Coreei de Nord şi nord-coreenii vor plăti preţul în sânul comunităţii internaţionale”, a declarat consilierul pentru securitate naţională american Jake Sullivan, răspunzând într-o conferinţă de presă la o întrebare despre ”discuţii active” între Moscova şi Phenian privind livrările de arme.

Potrivit cotidianului The New York Times, liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se deplaseze la Vladivostok, în Extremul Orient rus, la bordul unui tren blindat în cursul acestei luni, pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

În perioada 10-13 septembrie, la Vladivostok are loc Forumul Economic Oriental, organizat de Kremlin.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutarea de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar.

Ultima întâlnire între liderul de la Kremlin şi cel nord-coreean a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok.

Preşedintele american Joe Biden va profita de participarea sa la summitul G20 din India, de la finalul săptămânii, pentru a reafirma sprijinul SUA pentru Ucraina ”atât timp cât va fi necesar”, a indicat Jake Sullivan.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.