Articole

Câteva vipere au fost îndepărtate de pe proprietatea unei pensiuni din zona Cavnic. Jandarmii montani atrag atenția că Vipera Berus este protejată

1 minute necesare pentru a citi articolul

Proprietarii unei pensiuni din apropierea localității Budești, județul Maramureș, au solicitat sprijin din partea echipajului de jandarmerie montană din orașul Cavnic, pentru îndepărtarea unor vipere.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureș a transmis că „intervenţia la care a participat şi doi voluntari a fost o misiune altfel”.

„În cursul zilei de astăzi, jandarmii montani de la Cavnic au fost solicitaţi să intervină la o cabană din apropierea localităţii Budeşti, deoarece proprietarii au observat în curte mai mulţi şerpi. Ajunşi la adresa indicată, jandarmii împreună cu doi voluntari din Baia Mare, au descoperit trei vipere din specia Vipera Berus. Reptilele  au fost ridicate din acel loc şi eliberate în natură, în zona Munţilor Gutâi. Viperele din această specie sunt protejate”, se precizează în comunicatul transmis IJJ Maramureş.

IJJ a mai transmis că în această perioadă reptilele ies din hibernare pentru împerechere, astfel că ele pot fi regăsite în găsite mai multe exemplare într-n singur loc.

Jandarmii montani le recomandă cetăţenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să solicite sprijin în astfel de situaţii.

Surs Foto: Agerpres

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *