Articole

Ce lovitură pentru politicienii și trusturile de presă care abia așteptau să spună că societatea civilă e de vină pentru tot ce se întâmplă în România

1 minute necesare pentru a citi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, consideră că România obține o decizie meritată în procesul de arbitraj internațional pentru Roșia Montană, subliniind că „acest proiect a fost profund ilegal, o uriașă afacere de corupție, în care sute de politicieni si multe trusturi de presa au fost cumpărate la bucată”.

„S-a ajuns pana la o lege speciala, care spunea expres ca proiectul nu trebuie sa respecte legi naționale”, afirmă Nicușor Dan.

„Ce lovitură pentru politicienii și trusturile de presa care abia așteptau să spună cp societatea civilă e de vină pentru tot ce se întampla în Romania” mai spus Nicușor Dan, exprimându-și totodată admirația pentru cei care „nu s-au lăsat cumpărați si dimpotrivă, au început o luptă care părea pierdută: Eugen David, cel care a inițiat totul, Mihai Goțiu, care a documentat jurnalistic corupția, avocatul Marius Harosa, care a căstigat zeci de procese în care a dovedit ilegalitatea proiectului, Ștefania Simion pe juridic și organizare și mulți, mulți alții”.

„Felicitări ministrei Corina Șuteu și primului ministru Dacian Cioloș care au înaintat dosarul de clasare în lista UNESCO. România trebuie să fie mândră că are o locație reprezentativă pentru istoria și cultura umanității. Nu am putut anticipa rezultatul litigiului de arbitraj pentru că nu știm nici azi conținutul contractelor semnate între România și companie la sfârșitul anilor 90. A fost oricum un gest de iresponsabilitate să angajezi România într-un proiect profund ilegal. Felicitări caselor de avocatura Leaua Damcali Deaconu Paunescu si Lalive SA care au reprezentat Romania în procesul de arbitraj”, transmite Nicușor Dan.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.