Articole

Cod galben de ceaţă densă pentru zone şi localităţi din 16 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti

1 minute necesare pentru a citi articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri seara mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă pentru zone şi localităţi din 16 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, valabile până la ora 0:00, relatează Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în zona joasă a judeţelor Bacău şi Neamţ, dar şi în judeţele Botoşani, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. În zona depresionară din judeţul Harghita, ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, vor persista fenomene similare până la miezul nopţii în mai multe localităţi din judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman.

Pe de altă parte, în localitatea Şiria din judeţul Arad se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *