Articole

Cod galben de ceaţă în judeţele Harghita şi Cluj / Cod galben de polei în Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui

1 minute necesare pentru a citi articolul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi, respectiv, polei, pentru şase judeţe din Transilvania şi Moldova, anunță Agerpres.

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în judeţul Harghita, în zona depresionară, se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 9:00, în judeţele Bacău (zona joasă), Neamţ (zona joasă), Iaşi şi Vaslui, se vor semnala temporar precipitaţii mixte, care izolat vor depune polei.

Tot până la ora 9:00, în judeţul Cluj, în localităţile Huedin, Aghireşu, Poieni, Căpuşu Mare, Sâncraiu, Ciucea, Izvoru Crişului, se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *