Articole

Comisia European acordă o scutire de taxe vamale și de TVA pentru importurile de echipamente medicale aduse din țări din afara UE

1 minute necesare pentru a citi articolul

Comisia Europeană a decis vineri să aprobe cererile primite din partea statelor membre și a Marii Britanii care solicitau scutirea temporară de la plata taxelor vamale și a TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului.

Această măsură include măștile și echipamentele de protecție, precum și kiturile de testare, ventilatoarele și alte echipamente medicale. Ea se va aplica pentru o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei.

Această măsură va facilita, din punct de vedere financiar, accesul la echipamente medicale de care medicii, asistenții medicali și pacienții au atât de multă nevoie.

Propunerea către Comisie a fost făcută de europarlamentarul român Siegfried Mureșan. ”Acum două săptămâni i-am transmis o scrisoare oficială președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care solicitam ridicarea acestor taxe. Comisia Europeană a răspuns pozitiv acestei solicitări și a anunțat astăzi suspendarea tuturor taxelor de import la echipamentele medicale și de protecție pentru combaterea COVID-19”, a scris Mureșan vineri pe Facebook.

Ca urmare a scrisorii europarlamentarului, la 20 martie 2020, Comisia a invitat toate statele membre, precum și Regatul Unit, să depună o cerere privind scutirea de la plata la taxelor vamale și a TVA la importurile de echipamente de protecție și alte echipamente medicale din țări terțe. Toate statele membre, precum și Regatul Unit, au dat curs acestui apel. Decizia de astăzi se aplică retroactiv de la 30 ianuarie.

Foto: Pexels

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *