ArticoleCoronavirus

„Computerul Tomograf este la fel de eficient ca și testele de tip PCR în depistarea Covid-19”. Raed Arafat susține că în perioada următoare va crește numărul de testări

1 minute necesare pentru a citi articolul

Șeful departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, spune că împreună cu medicii specialiști din țară a avut chiar vineri, 10 aprilie, o teleconferință cu omologi din străinătate, care s-au confruntat deja cu un vârf al pandemiei. Ei i-au comunicat că și computereul tomograf este la fel de eficient ca testele de tip PCR, în depistarea Coronavirusului.

„Cea mai bună testare, pe lângă cunoscutul deja test PCR, este computerul tomograf. Astfel, dacă vom intra într-o etapă de criză, în care să nu avem timp să așteptăm după testele PCR, vom putea apela la computer tomograf. Caracteristicile pulmonare provocate de Covid-19 se văd la computer, ne-au dat asigurări medicii de afară”, a relatat Arafat, într-o intervenție la DIGI24. Acest aspect va conduce, implicit, și la o creștere a numărului de depistări a infecțiilor cu Covid-19. Oricum, Arafat a subliniat că a crescut și numărul de aparate de tip PCR, peste tot în țară, și că în perioada următoare se vor face mai multe testări, mai ales pacienților care ajung în clinicile de urgențe. Acest proces va fi sprijin și de apartura cu teste antigen, care vor ajunge în perioada următorare în țară și care vor oferi posibiliarea ca pacienții să fie testați direct în secții medicale, fără a mai fi necesar ca recoltările de probe să fie trimise în laboratoare.

Arafat a mai fost întrebat de redactorul Digi24 dacă au vreo eficiență „tunelurile de dezinfectare” – care au beneficiat de multă reclamă în media, în ultima perioadă. „Nici vorbă”, a răspuns doctorul Arafat. El a precizat că nici medicii din afară nu le consideră o soluție, dat fiind că nu există vreun studiu care să demonstreze că acestea pot îndepărta definitiv Coronavirusul. „Nu e dovedit impactul. E o iluzie că dacă stropești peste tot persoane cu dezinfectant, ai eliminat de tot virusul. Nu e clar pe unde pătrunde dezinfectantul, dacă îl ai pe haine, cât timp rămâne pe tine… Riscul este să ieși de acolo cu impresia că te-ai curățat și de fapt să nu fie așa”, a spus Arafat.

 

Sursa foto: ctnews.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *