Articole

Comunitatea Declic organizează o acţiune în faţa sediului Guvernului, solicitând tăierea pensiilor speciale / Protestatarii vor depune la Guvern şi cele peste 139.400 de semnături ale petiţiei ”Tăiaţi pensiile speciale”

1 minute necesare pentru a citi articolul

O acţiune organizată de Comunitatea Declic este programată să se desfăşoare, miercuri, în faţa sediului Guvernului, unde participanţii vor solicita eliminarea pensiilor speciale, afişând şi un mesaj de mari dimensiuni în acest sens, informează News.ro.

Acţiunea organizată de Comunitatea Declic va avea loc miercuri, de la ora 12, în faţa Guvernului României, unde membrii Comunităţii Declic vor merge în audienţă, pe rând, la Guvernul României şi vor solicita tăierea pensiilor speciale.

Pe toată durata audienţelor, membrii Declic vor afişa mesajul ”Tăiaţi pensiile speciale”. Mesajul, lung de peste 10 metri, va ocupa toată alveola de la intrarea C în Palatul Victoria, în aşa fel încât să fie văzut de membrii Executivului.

Cetăţenii solicită Guvenului, prin această acţiune, să urgenteze adoptarea proiectului de lege şi trimiterea lui în Parlament.

”Acum 2 săptămâni, ministrul Muncii spunea în Parlament că în 3 zile coaliţia va agrea proiectul de lege privind tăierea pensiilor speciale. Astăzi, anunţă că Guvernul nu se grăbeşte să respecte termenul de 31 decembrie. Suntem în ultima lună a anului şi încă nu avem un proiect public privind reforma sistemului de pensii. În ritmul în care Guvernul îşi respectă promisiunile, România va pierde banii din PNRR şi va plăti de la anul pensii indexate pentru speciali”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei ”Tăiaţi pensiile speciale!”.

Membrii Declic vor depune la Guvern şi cele peste 139.400 de semnături ale petiţiei ”Tăiaţi pensiile speciale”.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *