Articole

Concluziile prefer să le fac publice după încheierea procesului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va comenta alegerile din autonomia găgăuză după anunțarea deciziei finale. Șefa statului a declarat la postul public de televiziune Moldova1 că autoritățile își doresc alegeri libere și corecte în această regiune. Maia Sandu a îndemnat toți cetățenii inclusiv cei din autonomia găgăuză care „iubesc acest pământ” să vină duminică în Piața Marii Adunări Naționale să decidă soarta țării, potrivit deschide.md.

„Prefer să nu comentez până la o decizie finală. Ne dorim alegeri libere și corecte, votul cetățenilor să fie un vot autentic, alegerile trebuie să fie libere și corecte, sunt niște lecții care trebuie să le învățăm. Concluziile pe care le am prefer să le fac publice după ce se încheie procesul”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a ținut să sublinieze că proiectul de integrare europeană este un proiect de pace și de dezvoltare a R.Moldova. Maia Sandu a declarat că duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale sunt așteptați toți cetățenii care „iubesc acest pământ” și cred în viitorul european al R.Moldova.

„Si oamenii din Găgăuzi și alte localități, care iubesc acest pământ trebuie să vină pe 21 mai în PMAN. Proiectul de integrare europeană e proiectul de dezvoltare, proiect de pace, toți cetățenii sunt așteptați. Soarta țării o decidem împreună”, a afirmat Maia Sandu.

Duminică, 14 mai, în autonomia găgăuză a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor la funcția de bașcan. Potrivit autorității electorale locale, cele mai multe voturi le-ar fi acumulat candidata Partidului Șor Evghenia Guțul.

Luni, 22 mai, Curtea de Apel Comrat urmează să se pronunțe asupra legalității scrutinului în condițiile în care organele de drept desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor, iar Comisia Electorală Centrală a constatat că toți cei opt candidați au folosit bani nedeclarați în campania electorală și alegeri.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *